Cabinetul medical din cadrul Asociației Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava funcționează în spațiul dispensarului medical uman din str. Căminului nr. 1, loc. Cornu Luncii, comuna Cornu Luncii, jud. Suceava.
Din bunăvoința autorităților locale și deschiderea spre practica medicală primară a dl. dr. Matei Jarcău s-a înființat acest cabinet, fiind în contract cu CAS Suceava și în parteneriat cu DSP Suceava.
Începând cu 01.05.2022 cabinetul funcționează cu program normal, alături de domnul doctor fiind dna asistent medical – medicină generală Elena Chiticariu.
Cabinetul medical se adresează întregii populații din cadrul UAT Cornu Luncii – ce numără aproximativ 8000 locuitori, și nu numai.
Dispensarul uman dispune de acces pentru toate tipurile de persoane, prezintă o sală de așteptare pentru pacienți generoasă, o sală pentru personalul medical și auxiliar, grupuri sanitare corespunzătoare și este în curs de dezvoltare, la etajul 1, de spații de protocol și odihnă pentru personalul medical și auxiliar. Cabinetul medical este prevăzut cu o sală de consultații, o sală de tratament și un vestiar, corespunzător cu normele metodologice pentru avizarea și funcționarea serviciului de medicină de familie.
Cabinetul medical are încheiat contracte de prestări servicii cu o companie pentru furnizarea serviciului de internet, cu un laborator de analize medicale, este dotată cu aparatură tehnologică pentru buna funcționare și are un contract de distrugere de deșeuri medicale în vigoare, conform normativelor.
Serviciile medicale oferite sunt serviciile medicale pe care le poate oferi orice cabinet medical de medicină de familie:
– Evaluare paraclinică primară: greutate, înălțime, indice de masă corporală, tensiune arterială, puls, oxigenarea capilară, numărul de respirații pe minut, glicemia capilară;
– Evaluare clinică de specialitate – în funcție de semnele și simptomele clinice și paraclinice (realizată de domnul doctor în funcție de necesități);
– Prelevarea de probe biologice și trimiterea spre analiză (în parteneriat cu un laborator de analize medicale);
– Educație medicală, educație pentru sănătate, acțiuni de prevenire a bolilor contagioase, conștientizarea publicului larg cu privire la riscurile lipsei unei conduite sănătoase și a unui stil de viață sănătos;
– Activități de evaluare clinică și paraclinică pe teren;
Nevoile din teritoriu fiind majore, am identificat necesitatea dezvoltării unui punct pentru serviciul de permanență și dezvoltarea de noi servicii medicale precum evaluare EKG, montarea și evaluarea pentru o perioadă stabilită cu echipamente tip holter, ecografie sau evaluări de specialitate.