Marcată anual la data de 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului evidențiază rolul esențial pe care acesta îl are în îmbunătățirea sănătății populației.
Farmacistul este profesionistul multivalent din domeniul sănătății, reprezentant al devotamentului și iubirii pentru profesie, bun mânuitor al proprietăților medicamentului, ce își folosește cunoștințele sale cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților.
Urmărind evoluția în timp a profesiei, constatăm că unealta de preț a farmaciștilor este puterea cunoașterii, iar dacă este să întrebăm istoria, vom afla că această nobilă profesie a luat naștere din iubire pentru oameni și din dorința de a face bine.
Dragi farmaciști și viitori profesioniști ai acestui domeniu, cu ocazia acestei zile dorim să vă urăm un călduros „La mulți ani ”!
Vă mulțumim pentru modul în care vă exercitați profesia în serviciul pacienților, potrivit principiilor eticii umane și profesionale și pentru excelentele voastre abilități de a colabora atât cu ceilalți specialiști în domeniul sănătății, cât și cu pacienții în misiunea nobilă de a menține sănătatea semenilor.
Cu deosebită considerație,
Director
Protos. Alexandru Moroșan