După cum știți cei care vin în grija noastră sunt persoane cu diferite afecțiuni și cu diferite povești de viață, unele mai triste decât altele. Ce au în comun acești oameni e că nu au familie care să-i îngrijească, fie n-au avut niciodată, fie din diferite motive nu au cum să-i sprijine sau nu mai păstrează legatura cu acestea.
În aceasta situație este și cel care a ajuns în decursul zilei de ieri la noi. Echipa noastră formată din Părinți, asistenți sociali, asistenți medicali și îngrijitori s-a deplasat pentru a oferi în primul rând sprijin uman, filantropic, de asistență medicală și îngrijire la locuința bunicului neajutorat care trăia în condiții insalubre.
Bolnav, singur și neputincios, l-am găsit pe domnul Vasile, într-o camera mica , întunecoasă și murdară ,un focar de infecție…
După multe convingeri, a fost adus la centru unde a fost îngrijit și i s-a oferi o masă caldă. Puteți observa diferența în poze, de la bunicul trist și necăjit la bunicul vesel cu speranță în suflet și credință în Bunul Dumnezeu.
Dorința de a se îngriji de casa natală face dificilă împreună lucrarea și întrajutorarea, dar cu eforturile donatorilor și oamenilor de caritate putem transforma acel loc într-un cămin decent.
Echipa noastră a intervenit rapid, a curățat și igienizat cămăruța unde acesta trăia, dar mai sunt multe de făcut. Este neapărată nevoie de o sursa de căldură, iarna se apropie cu pași mărunți și sunt necesare reparații la soba și lemne pentru a se putea încălzi. Totodată sunt necesare reparații la acoperișul casei care este șubred și plin de fisuri.

Haideți să nu rămânem indiferenți și să întindem o mână de ajutor, să rescriem finalul în cartea vieții acestui bunic al nimănui.

Mulțumim tuturor celor care susțin permanent activitatea noastră!
Director Protos,
Alexandru Moroșan